felepitmenyheader

Felépítmények

A dobozos autó nem véletlenül örvend nagy népszerűségnek. Hasznos térfogata lényegesen nagyobb, mint a furgonoké, továbbá nagyobb mértékben, a legapróbb részletekig testreszabható. Amennyiben szeretné a járműkategória mérethatárait maximálisan kihasználni, ezt a konstrukciót javasoljuk. Kínálatunkban szerepelnek szárazáru szállítására alkalmas alumíniumdozok és hőszigetelt, akár fagyasztásra is alkalmas változatok egyaránt. A kívánt méretek pontosan meghatározhatók, az elkészült felépítmény hűtő-fűtő rendszerekkel szerelhető.
Felépítményeinket az előírásoknak megfelelő kellékekkel, hátsó világítótestetekkel (féklámpa, index, stb.), rendszámtábla tartóval, fényvisszaverő prizmákkal látjuk el.

Az alváz

alvaz001

Alvázas

A hagyományos alvázas autó önhordó szerkezet, melynek kiegészítő megerősítésére nincs szükség. A felépítmény a kerék fölé kerül, így a padlószint magasabb, de teljes területében egybefüggő (nincs kerékjárat). A rakodás megkönnyítéséhez emelőhátfallal felszerelhető.

Padlólemezes

A padlólemezes alváz esetében a padlószint alacsonyabb, a doboz kerékjáratokkal van ellátva. E típusnál valamivel kedvezőbb össztömeg érhető el.

A doboz

hoszidoboz

Hőszigetelt doboz

A hőszigetelt doboz szendvicspanel szerkezetű, burkolata üvegszálas műanyag. Az éleket rozsdamentes acél és alumínium elemek védik. Padlóját, akárcsak a furgonszigetelések esetében, nagy kopásállóságű önterülő műanyaggal látjuk el. A doboz hátulján és oldalán egyaránt kialakíthatók a hőszigetelt, légmentesen záró ajtók.

aludoboz

Alumíniumdoboz

Az alumíniumdoboz bármilyen nem hűtendő szárazárú, például üdítőitalok, bútorok, vagy egyéb, vegyes rakomány szállítására alkalmas. A könnyű, de masszív alumíniumelemeket hosszanti acélgerendákkal merevítjük. A rakomány és a raktér megóvása érdekében a belső falakat burkolhatjuk rétegeltlemezzel, farostlemezzel, vagy üvegszálas műanyagal.