rakterheader

Raktérhűtés

Ha az árú minőségének megőrzéséhez elengedhetetlen a hőmérséklet szabályozása, szállítás közben se bízza azt a véletlenre! Célunk, hogy átalakított haszongépjárműve maximális elégedettséggel töltse el a hétköznapi munkavégzés során. A kellemetlen meglepetéseket elkerülendő, a kivitelezési folyamatot teljeskörű tervezéssel kezdjük, melynek során minden felmerülő kérdésre megtaláljuk a kielégítő megoldást.
Íme néhány tipp és jótanács, mire ügyeljünk a raktérhűtő-rendszer kiválasztásakor:

homersek

Hőmérséklet-tartomány

A raktérhűtő-rendszer tervezésekor az első meghatározandó szempont a kívánt hőmérséklet-tartomány. Ezt a szállított áru határozza meg. Bizonyos terméktípusok esetében hatósági engedélyezési szabályzat határoz meg szállítási hőmérsékletet, ezzel a hűtőberendezés kiválasztásakor feltétlenül tisztában kell lenni.

A kínálatunkban szereplő hűtőberendezések segítségével lehetőség van akár mirelit-áru szállítására -20 °C-on.

Bizonyos termékek esetében (pl. gyógyszer, élőállat) az állandó hőmérséklet pontos fenntartásához a hűtés mellett fűtésről is gondoskodni kell. Ehhez fűtőberendezések bőséges kínálatát biztosítjuk

uzemmod

Üzemmód

A raktérhűtő-berendezések több különféle erőforrás felhasználásával üzemelhetnek. Lehetnek

  • A gépjármű motorja által hajtottak: Ez esetben a hűtőkompresszor a gépjármű motorterébe kerül beépítésre. Ez a leggyakoribb megoldás, általános munkavégzéshez ideális.
  • Kettős üzeműek: Az ilyen típusú berendezések külső áramforráshoz csatlakoztatva is működtethetők. Ha az álló jármű rakterének hűtésére szükség van, ez a megfelelő típus.
  • Önálló dízelmotoros: Ebben az esetben a hűtőberendezést egy független dízelmotor működteti. Nagyobb méretű, nagyobb hűtőteljesítmény-igényű járművek esetében erre a megoldásra van szükség.
  • Tisztán elektromos rendszer: Ez a legmodernebb típus, a jövő raktérhűtője. A berendezést hajtó villanymotor működtethető akár hibrid, vagy tisztán elektromos autó elektromos rendszeréről is.
teljes

Teljesítmény

A szükséges hűtési teljesítmény kiválasztásakor a meghatározó tényezők a(z)

  • Elérni kívánt hőmérséklet.
  • Szállított áru (jellege, mennyisége).
  •  Raktér mérete.
  •  Hőszigetelés műszaki paraméterei.
  • Szállítási profil (menetidő, megállók, stb.)
logok1

Típus és ár-érték arány

A raktérhűtők termékpalettája igen széles. A berendezések közös tulajdonsága, hogy mindegyik megbízható, magas minőségű termék. Az egyes gyártók termékei az ár mellett a kínált szolgáltatások és extrák terén térnek el. A tervezés során segítünk a megfelelő ár-érték arányú modell kiválasztásában.

Kompresszortartó

A hűtőkompresszor motortérbe építéséhez a gépjármű típusának megfelelő kompresszortartó konzolra van szükség. Cégünk kizárólag erre szakosodott gyártó termékeit építi be. Ez által a gépjármű eredeti garanciális feltételei megmaradnak.